Brisk Walking

Brisk walking is een sport voor iedereen, ongeacht leeftijd en conditie. Het is méér dan alleen je ene voet voor je andere voet zetten: het is een krachtige manier van lopen, waarbij de grote spiergroepen van de armen en benen in een herhalend, ritmisch patroon worden gebruikt. Er moet sprake zijn van een duidelijke arm-inzet, waarbij de armen als het ware “meelopen”.

Brisk walking is een duursport waarbij het uithoudingsvermogen wordt vergroot en de spiergroepen rond heupen, bovenbenen en billen worden verstevigd. Het is een aerobe sport: de ademhaling kan de inspanning aan. Tijdens aeroob bewegen wordt je zuurstofopname verhoogd, zodat de bloedsomloop en ademhaling verbetert.

Hoewel Brisk walking een sport is met een lage intensiteit biedt het alle voordelen van fysiek intensieve sporten. Een extra voordeel is dat blessures nauwelijks voorkomen. Zo moet de voet van de hardloper bij iedere landing drie tot vier keer het lichaamsgewicht opvangen, terwijl dat bij een Brisk walker niet veel meer is dan één keer het lichaamsgewicht.

Brisk walking is een sport waarbij het lichaam getraind wordt en toch niet te zwaar belast. Bij deze plezierige manier van bewegen in de buitenlucht worden conditie en spierkracht opgebouwd zonder het lichaam te forceren.