Toen en Nu

 

JPEG (*.jpg)692

HUF is in 1966 gestart als de trimclub Houdt U Fit. Het initiatief werd genomen
tijdens een bestuursvergadering van de atletiekpoot van Union. Om hun conditie op peil te brengen, stonden op zaterdag 23 april 30 mannen klaar voor de eerste “buikjesloop”.  Binnen twee maanden stonden al 225 dames en heren
ingeschreven. In de beginperiode gingen de dames en heren streng gescheiden op pad, respectievelijk om acht uur en half tien. HUF kende toen, naast de
bostrainingen, ook zaaltrainingen. De bostrainingen waren het meest in trek; sinds 1988 worden er geen zaaltrainingen meer gegeven. Begin 1970 werd HUF officieel losgemaakt van Union . Er werd een eigen stichting opgericht.

Nu, bijna 50 jaar na de eerste bosloop, is HUF nog steeds een club van enthousiaste mensen! Het ledenaantal schommelt al jaren rond de 300. Elke zaterdagochtend komt iedereen om 8.00 uur  naar de atletiekbaan aan de Heemraadstraat in Brakkenstein om daar in de bossen van Heumensoord te gaan sporten. Weer of geen weer, HUF gaat altijd door, 52 weken per jaar!

In elf verschillende groepen wordt er onder begeleiding van deskundige trainers getraind. De één wil voor een marathon trainen, de ander vindt het voldoende om zijn conditie wat op peil houden… het kan allemaal bij HUF; er wordt getraind op elk niveau en naar ieders mogelijkheden.

Er wordt niet alleen hardgelopen; inmiddels zijn er ook mogelijkheden voor brisk walking, nordic walking, ATB-en en wandelen. In ongeveer vijf kwartier wordt er flink gewerkt maar ook veel gelachen en bijgepraat met iedereen.
Na afloop van de bostraining is er gelegenheid tot douchen voor wie dat wil en de mogelijkheid met elkaar nog een kop koffie te drinken in het clubhuis bij de atletiekbaan. Omdat het prettig wordt gevonden, starten de groepen op zaterdagochtend soms ook vanuit het huisadres van een groepslid (uitlopen). Sociale contacten zijn bij HUF belangrijk; er wordt regelmatig een dagje of weekendje uit georganiseerd.