Nordic Walking

Nordic walking is een wandelsport met speciaal ontworpen wandelstokken. De sport is overgewaaid uit Finland. Nordic walking is een sport voor iedereen die zijn of haar conditie wil verbeteren of wil afvallen. Het is een activiteit waarmee je eenvoudig kunt beginnen en het is goed vol te houden, ongeacht leeftijd of ervaring met sporten.

Bij Nordic walking komt ruim 90% van het totale bewegingsapparaat aan bod. Naast het intensieve gebruik van de beenspieren wordt een beroep gedaan op romp- en armspieren, maar ook op bil- en buikspieren. Omdat er zo’n grote spiermassa aangesproken wordt is het energiegebruik 20% hoger dan bij gewoon wandelen.

Het gebruik van de zogenaamde poles (de loopstokken) geeft steun en stabiliteit waardoor er 40% minder belasting ontstaat op de gewrichten. Kortom, Nordic walking is een ideale sport om te beoefenen als je wilt afvallen, om je fitter te voelen en om een beter uithoudingsvermogen te krijgen.

Er zijn verschillende niveaus waarop je de sport kunt beoefenen:
het gezondheidsniveau, het fitnessniveau en het sportniveau.

HUF heeft twee Nordic Walking groepen. Eén op fitnessniveau, geschikt voor mensen die al een redelijk goede conditie hebben, en één op gezondheidsniveau. Voor deelname aan het fitnessniveau stelt HUF als norm dat de deelnemer binnen 12 minuten (Coopertest) minimaal 1600 meter kan afleggen.
Nordic walking is voor enthousiaste, sportieve mensen een gemakkelijke en leuke manier om te genieten van een gezonde en actieve leefstijl!