Zwart witte Jan

Zwart wit wit zwarte Jan

Het is weer bijna zover, de Sint op bezoek bij HUF.  Ook nu de gemiddelde leeftijd van de leden van HUF het pensioenrecht nadert wordt dit kinderfeest in ere gehouden. En terecht, er is geen beter moment om op ludieke wijze, binnen de HUF-populatie, gebeurtenissen te memoreren en mensen in het zonnetje te zetten.

Toch lijkt het maatschappelijk debat aan HUF voorbij te gaan, want zagen wij het vorig jaar niet een solo-Sint? Geen zwarte Piet te bekennen. Aan personele problemen kan het niet gelegen hebben, er zijn genoeg HUFers die de lange reis vanuit Spanje hadden willen maken om de Sint te assisteren bij zijn schone taak. Vluchtgedrag, dat is hier aan de hand, geen keuze kunnen maken, niemand voor het hoofd willen stoten en daarom maar lafhartig onze vriend met roe en zak maar thuis gelaten, foei!

Toegegeven, de discussie rond zwarte Piet is zwaar vervuild. Daarom beginnen we met een schone lei. We praten niet meer over Piet maar over Jan en we bieden een keuze uit drie, klassiek zwart, modern wit en poldermodel zwart wit. Ben benieuwd wie er verschijnt!

 

NaamloosNaamloos 2                                                                                                               donker

Voorloper