Sinterklaas 2017

Nieuwe wind

Daar was hij weer, Sinterklaas, een beetje aan de vroege kant,sommigen van u zullen zeggen een jaar te laat.
Maar het oude vertrouwde HUF-gevoel was weer helemaal terug. Met een scheve mijter en afzakkende bril zette hij de trainers en het barpersoneel in het zonnetje. Een zucht van verlichting ging door de zaal, alles was weer bij het oude.
Maar turend op zijn papieren kraakte Sint een kritische noot.
Hij had het jaar van absentie benut om een grondige
analyse te maken van de toch wel deplorabele situatie waarin HUF verkeert.
Uiteenvallende groepen, lopers die zich met allerlei hulpmiddelen een weg
moeten banen door het bos, verdwaalde Huffers naarstig op zoek naar de snelste weg naar de koffie.

Alles moest anders en om dit te onderstrepen had Sint twee hyperactieve Pieten meegenomen die als
alternatieve Jane Fonda’s aerobics en steps
introduceerden voor de ingezakte bende. Enthousiast deed de zaal mee. In de winter niet meer buffelen in het koude bos maar lekker bewegen in de warme zaal sprak de meesten wel aan.  Opgelucht ging men huiswaarts, er was weer hoop dankzij het nieuwe bestuur!

Het nieuwe bestuur hoor ik u zeggen, navragen en enig speurwerk levert het volgende plaatje op.

Het bestuur moet nog wel wat kleur op de wangen krijgen en flikkering in de ogen, maar de eerste daden voelen goed, hier waait een nieuwe wind! Fluks naar de website, daar staat vast meer over de achtergrond van deze mensen. Ik wil ze beter leren kennen en al hun ideeën en plannen tot mij nemen. Bij het intikken van HUF word ik meedogenloos door Google doorverbonden met een skatersparadijs waar je je vingers bij aflikt. Dit moet een van de eerste nieuwe daden van het nieuwe bestuur zijn vermoed ik.

Een link naar het beeldscherm in het clubhuis én een link naar een HUF-site vol met blitse shirts, jasjes en schoenen geknipt om het aerobicsprogramma van de komende maanden eigentijds te kunnen afwerken. Dat is pas besturen! Ik kan me voorstellen dat ze voorzichtig beginnen, een geheel nieuwe kledinglijn is wel erg fors en de onlangs verstrekte huf-shirtjes kunnen nog wel een tijdje mee. Maar een voorzichtige start met sokken zou toch moeten kunnen.

 

 

 

Wat zou het mooi zijn indien we, bij de komende herintreding van Thomasvaer en Pieternel, met zijn allen op de tafels zouden kunnen dansen met onze nieuwe huf sokken. Want dat herintreden gaat er met dit bestuur van komen. Alle HUF
tradities worden in ere hersteld, maar wel in een modern HUF jasje.

Het komende jaar gaat ons onder leiding van dit bestuur veel bieden, waarvoor hulde. Reikhalzend kijken we uit naar komst van Sinterklaas het volgend jaar.

Voorloper